SON YAYINLAR

TV İZLE

tv

15 Kasım 2010 Pazartesi

Hür Adam Filmi - Bediüzzaman Said Nursi'nin Hayatı


 Bediüzzaman Said Nursi geçtiğimiz yüzyılın en derin şahsiyetlerinden biridir. En büyük eserlerinden biri olan Risala-i Nur'un yazarı, aynı zamanda bulunduğu dönemin büyük islam alimleri arasında gösterilmektedir. İşte bu değerli islam aliminin hayatına ışık tutacak ve insanlara daha iyi bir şekilde tanıtacak bir sinema filmi projesi 7 Ocak 2011 tarihinde hayata geçmiş olacak. 
 
  Mehmet Tanrısever yönetmenliğinde, senaryosunu yine Mehmet Tanrısever,  Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin'nin kaleme aldığı, Hür Adam filmi, 'ilmiyle asra ışık tutan' Said Nursi'nin çektiği çileleri, mücadelerini ve karakterini anlatıyor. Çekimleri 8 hafta süren filmde Said-i Nursi'nin hayatı anlatılmaya çalışılmış. Tanrısever'in daha önceki söyleşilerinde film için Said-i Nursi'yle ilgili 6 bin sayfa kitap okuduğunu  20 farklı kaynaktan faydalandığını belirtmişti. Değişik yazarlar ve fikirlerden ortak akıl oluşturduğunu söyleyen Tanrısever, Gandhi ve Çağrı filmlerini de geçeceğine iddia etmişti. Bu iddialı çıkış tüm gözleri filme çevirdi.

 Filme izleyicilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Filmin yapım aşamalarında ilginç detaylar var... Film için ihtiyaç duyulan tüm pazarlıklar özellikle 'hak' unsuru dikkate alınarak hassasiyetle yapılmış.

 Teknik anlamda kusursuz bir iş çıkarmayı hedefleyen, 'Hür Adam'ın müzikleri bir senfoni orkestrası tarafından seslendiriliyor. Filmin efektlleri hakkında ise efekt teknolojisinin en çok geliştiği ülkelerden Almanya veya İngiltere tercih edilecek. Yapım ve yönetmen ekibi filmin başarısının gelecekte çekilecek filmlere yol açması açısından önemli gördükleri ve bu yüzden çalışmalarında son derece hassas davrandıkları edinilen bilgiler arasında...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder